В Івано-Франківському національному медичному університеті продовжують осучаснювати навчальну базу. Днями на курсі офтальмології кафедри оториноларингології та офтальмології з курсом хірургії голови і шиї урочисто вручили новеньку комп’ютерну техніку.

Викладачі-офтальмологи отримали п’ять планшетів, стаціонарний персональний комп’ютер, ноутбук і два великих 23-дюймових монітори. Вручали обладнання ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко і перший проректор, професор Ганна Ерстенюк.

«Щиро дякуємо ректорату за цю нову техніку, вона надзвичайно важлива як для навчання студентів та інтернів, так і для роботи самої кафедри, — говорить завідувач курсу офтальмології, доцент Василь Капечук. — Планшети дозволять нам проводити он-лайн тестування студентів під час складання підсумкових модульних контролів. Крім того, на планшетах можна показати навчальні відеозаписи різних маніпуляцій. Комп’ютер дозволить нам швидше і ефективніше готувати електронні матеріали для університетської віртуальної хмари, а за допомогою ноутбука ми зможемо демонструвати презентації під час лекцій».

«Окремо хочемо подякувати за великі монітори, які для нас теж дуже важливі, адже вони дозволять показувати групам студентів та інтернів відеозаписи з хірургічних операцій, — продовжує Василь Капечук. — Специфіка офтальмології в тому, що в операційній доступ до роботи мають лише той, хто оперує і його асистент, адже все відбувається під мікроскопом. Через це група, яка перебуває тут же в операційній, не бачить деталей самої операції. А тепер на великих моніторах ми зможемо продемонструвати студентам саме ці найважливіші моменти. Звісно, будемо показувати і різноманітні навчальні фільми».

«Курс офтальмології дав заявку на комп’ютерну техніку і монітори, і після всіх тендерних процедур ми цю заявку задовольнили, — розповідає ректор Микола Рожко. — Курс базується в обласній клінічній лікарні, на дев’ятому поверсі, і це часом накладає певні незручності, але тепер вся ця техніка дозволить краще облаштувати навчальні кімнати, а відтак покращити сам навчальний процес і зробити його значно ефективнішим».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
15
16
22
24
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma