Традиційно до Дня Святого Миколая студенти Івано-Франківського національного медичного університету збирають кошти та везуть гостинці дітям з Надвірнянського будинку Дитини. Цього року погостювати до малечі приїхали вп’яте.

Окрім смаколиків Надвірнянський будинок дитини отримав масажний стіл та довгоочікуваний ноутбук для ведення бухгалтерії. Для діток привезли дитяче харчування, канцелярію, засоби гігієни та солодощі. Кошти для гостинців збирали цілим університетом. Розповідали про акцію у групах. Як каже голова ради кураторів ІФНМУ, доцент Тетяна Князевич-Чорна, близько семи років куратори зі своїми студентами готують різні благодійні візити. Вже п’ятий рік приїздять саме в Надвірнянський будинок дитини.

«Важливе саме спілкування з дітками, увага, яку приділяють їм студенти. Це допоможе їм в майбутній роботі», — говорить викладач. Також голова ради кураторів зауважує, що студенти охоче беруться за такі добрі справи. «Студенти самостійно вирішують, що потрібно, купують подарунки , з кожної групи є представник, тут вони проводять час, — зазначає Тетяна Князевич-Чорна. — Згодом у своїх групах розповідають, що бачили. Розповідають долю кожної дитинки, доносять цей дух доброчинності».

Організатори попередньо повідомляють всіх викладачів і кураторів, потім узгоджують з керівником будинку дитини, чого найбільше бракує, і тільки тоді, зібравши кошти, купують подарунки.

«Коли доносиш до студентів, для чого ці кошти потрібні – вони з радістю зголошуються, організовуються, хочуть допомагати. Приємно, що цьогоріч активно долучились і наші студенти-іноземці», — говорить Тетяна Князевич-Чорна.

У Надвірнянському будинку дитини гостей чекали. Як каже завідувач Галина Кузнецова, студенти-медики часті гості у їхньому будинку. «Діти звикли, що до них приїздять гості, вони чекають, і подарунків чекають, — говорить Галина Кузнецова. — Миколаї у нас вже почали ходити. З Тетяною Володирівною студенти часто приїздять. Вони завжди питають, що ще потрібно, завжди допомагають».

До благодійної акції долучились студенти першого, другого, третього курсів і куратори кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики, кафедри анатомії людини, кафедри пропедевтики внутрішньої медицини, кафедри патоморфології, медичного коледжу та фармацевтичного факультету.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma