Напередодні Дня святого Миколая, 18 грудня, студенти медичного коледжу Івано-Франківського національного медичного університету влаштували свято для дітей з особливими потребами. Свято під назвою «Святий Миколай об’єднує дітей» відбулося в малому залі обласної філармонії.

Подію спільно провели волонтери обласного паліативного центру, учні івано-франківської дитячої музичної школи №3 та студенти 24 групи третього курсу медичного коледжу ІФНМУ. Юні музиканти представили присутнім невеличкий концерт, а студенти з волонтерами провели діткам майстер-клас з виготовлення паперових ялинок, сніжинок і різдвяних зірок.

Студенти-медики готувалися до цієї події цілий тиждень, після занять вони залишалися в коледжі і вчилися виготовляти святкові вироби з паперу, готували спеціальні заготовки, щоб потім доробляти їх разом з дітками на святі. Матеріали для роботи і подарунки закупили на кошти, які збирали самі ж студенти коледжу.

«Символ цього свята — граната, це символ єдності, сім’ї та рівності, — говорить організатор майстер-класу, куратор 24 групи Оксана Готюр. — Для діток з особливими потребами є велика потреба в спілкуванні. І такі майстер-класи — чудова нагода подарувати їм таке спілкування. Хтось просто радіє концерту, хтось робить сніжинку, комусь цікаво познайомитися з новими людьми. Ми раді, що можемо звеселити цих діток і подарувати їм частинку Різдва. Нашим студентам це теж дуже корисно, адже вони майбутні медики. Ми вчимо їх бути чуйними, ніжними і допомагати потребуючим, вчитися доглядати за ближнім і співчувати йому».

«Організувати це свято ми вирішили разом з нашим куратором, — розповідає студентка 24 групи Тетяна Гальків. — Ми хочемо хоч трішки урізноманітнити повсякдення цих дітей, створити атмосферу Дня святого Миколая. Дітки йдуть на контакт, стараються, дехто з них і сам захоплюється вишивкою, навіть орігамі. А ще нам як майбутнім медикам дуже корисне таке спілкування, адже ніхто з нас не знає, з чим ми стикнемося в майбутньому».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
8
9
10
11
13
15
16
17
22
23
24
25

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma