У п’ятницю, 15 грудня, на кафедрі ендокринології Івано-Франківського національного медичного університету відбулась відкрита лекція в.о. доцента кафедри Тамари Вацеби на тему «Ендокринні захворювання статевих органів» для студентів 53 групи четвертого курсу факультету підготовки іноземних громадян.

На відкритій лекції були присутні член комісії з моніторингу якості лекцій ІФНМУ, професор Вікторія Гриб та професорсько-викладацький склад кафедри ендокринології.

Лектор провела демонстрацію та розбір клінічного випадку пацієнта з синдромом Кляйнфельтера. В лекції була представлена інформація про норми статевого розвитку в дитячому та підлітковому віці. Наведена методика оцінки статевого розвитку для визначення затримки чи передчасного статевого дозрівання. В матеріалах лекції подані алгоритми діагностики та принципи лікування ендокринних порушень, пов’язаних з дисрегуляцією гіпоталамо-гіпофізарно-гонадної системи. Наведені демонстраційні матеріали найбільш поширених ендокринних порушень.

Особливу увагу лектор приділила інформуванню студентів щодо можливих ятрогенних негативних впливів засобів спортивного харчування, нераціонального використання стероїдних анаболічних препаратів та гормональних середників на репродуктивну систему людини.

Тамара Вацеба наголосила про актуальність вивчення захворювань статевих залоз у сучасному світі, відзначила важливу роль вітчизняних вчених у вивченні проблеми ендокринних статевих дисфункцій.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma