Днями в Херсоні відбувся Кубок України з гирьового спорту. Участь у змаганнях взяли два студенти і викладач Івано-Франківського національного медичного університету. Усі троє привезли додому золоті медалі!

Студент третього курсу Олександр Шваб у ваговій категорії до 65 кг переміг у двоборстві із результатом 175 підйомів. У поштовху двох 32-кілограмових гир він показав поки що свій найкращий результат — 99 підйомів за 10 хвилин. Брат Олександра третьокурсник Сергій Шваб здобув перемогу в категорії до 60 кг у двоборстві. Він зміг показати результат 108 підйомів.

Тренер наших студентів, викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, Заслужений майстер спорту України Роман Михальчук теж виступив на цих змаганнях. У ваговій категорії до 70 кг в гирьовому марафоні (ривок 24-кг гирі протягом 30 хвилин) він виконав неймовірні 640 підйомів і встановив абсолютний рекорд України серед чоловіків!

«Ми дуже добре підготувалися до цих змагань, — розповідає Роман Михальчук. — Готувалися три місяці, протягом яких також виступили на чемпіонаті області, де команда нашого університету посіла перше командне місце. Олександр працював у новому для себе темпі 10 підйомів за хвилину, і вистояв всі 10 хвилин. Я свого часу в його ваговій категорії підіймав 115 разів, і мені дуже приємно, що мій учень поступово, але впевнено підходить до мого результату. Відзначу і Сергія, який змушений був зганяти вагу, щоб потрапити у вагу до 60 кг, але на змаганнях так само зібрався, і показав найкращий результат. Хлопці молодці!»

Як кажуть самі студенти, заняття спортом їм не заважає в навчанні, а навпаки по-своєму допомагає. «Для нас гирьовий спорт — це відпочинок від навчання, своєрідне перезавантаження, — говорить Олександр Шваб. — Ми приходимо в спортзал після занять і забуваємо тут про все, голова відпочиває, а тіло працює. А після тренування, коли організм отримав чудовий заряд, можна з новим натхненням знову поринати в науку». «Дуже дякуємо нашому тренеру за те, що знаходить до нас підхід, — каже Сергій Шваб. — На тренуваннях він не заставляє нас до роботи, а знаходить потрібні слова, мотивує. І це дуже допомагає переборювати себе, долати втому, працювати і показувати все кращі й кращі результати».

Студенти та їхній тренер щиро дякують ректору ІФНМУ, професору Миколі Рожку і керівництву кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання за всебічну підтримку в підготовці та виїзді на змагання. Найближчі змагання наших гирьовиків заплановані на лютий, коли відбуватиметься чемпіонат України серед студентів. Команда ІФНМУ має всі шанси показати високі результати.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
13
14
15
20
21
22
25
26
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma