У вівторок, 12 грудня, на кафедрі дерматології та венерології Івано-Франківського національного медичного університету сталась приємна подія. Тут урочисто отримали 10 сучасних планшетів, які допоможуть зробити підготовку майбутніх медиків ще ефективнішою.

Сучасне обладнання вручив ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко, перший проректор, професор Ганна Ерстенюк, начальник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення, доцент Василь Сенчій.

«Такі планшетні класи обладнані на багатьох кафедрах і факультетах університету, — розповідає Микола Рожко. — Крім того, в університеті обладнана бездротова Інтернет-мережа, і студенти мають змогу одразу в аудиторіях користуватися матеріалами, які розміщені у віртуальній хмарі нашого університету. Це робить навчання значно зручнішим і ефективнішим. Єдине, чого ми чекаємо від наших студентів — це сумлінного навчання та бережного поводження з навчально-матеріальною базою».

«Ще три-чотири роки тому студенти для здачі модулів були «прив’язані» до комп’ютерних класів у центральному корпусі, і дуже тішить, що зараз цього вже немає, — говорить Ганна Ерстенюк. — Цими планшетами користуються не лише під час модулів, а й під час практичних занять. Студенти заходять в кафедральну Інтернет-базу і проходять тести з різних розділів навчальної програми. Це робить навчальний процес значно ефективнішим».

«Для нас ця подія дуже приємна, і ми дуже чекали цього моменту, — каже завідувач кафедри дерматології та венерології, доцент Олександр Александрук. — Тепер ми можемо демонструвати студентам ситуаційні фото-задачі, які в дерматології є особливо важливими, адже доступ до хворих не завжди можливий, особливо в певних темах. Кафедри дерматології сусідніх університетів ще не можуть похвалитися такими можливостями, тож ми йдемо вперед і маємо чим пишатися. Наша задача — разом зі студентами використовувати ці можливості максимально ефективно».

Сьогодні планшетними класами обладнані вже більшість кафедр університету. Наступною на черзі є кафедра оториноларингології та офтальмології з курсом хірургії голови і шиї.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
4
5
6
7
8
9
10
14
15
18
19
20
22
23
24
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma