У четвер, 7 грудня, відбувся другий, обласний, етап XVIII Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. Перемогу серед студентів коледжів Прикарпаття здобула студентка 2 курсу 30 групи медичного коледжу Івано-Франківського національного медичного університету Тетяна Лукаш!

Перший етап конкурсу відбувся в листопаді. Завдяки перемозі на ньому Тетяна Лукаш здобула право представляти медичний коледж на обласному етапі. Студентку до важливого випробування готувала викладач кафедри мовознавства Роксолана Сеньків.

«До конкурсу ми готувалися досить напружено, опрацювали багато літератури, — розповідає Роксолана Сеньків. — Завдання на конкурсі були досить різноманітні. Це і редагування тексту, і добір відповідників до іншомовних слів, і написання твору, і багато інших. Студенти мали показати і знання мови, і свої творчі здібності. Якби не бажання самої Тетяни, її старанність і наполегливість, нам не вдалося б досягти такого результату. Ця перемога є результатом великої роботи».

Попереду в нашої переможниці всеукраїнський етап міжнародного конкурсу, який запланований на лютий. Цікаво, що Тетяна Лукаш показує неабиякі успіхи в різних сферах студентської науки. Так, у травні вона здобула третє місце на обласному етапі всеукраїнської олімпіади з хімії.

Адміністрація медичного коледжу та ректорат університету вітають призера із перемогою та бажають успішного виступу на III етапі!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma