Днями за ініціативи Ради студентського наукового товариства Івано-Франківського національного медичного університету спільно з Товариством Червоного Хреста відбувся майстер-клас з основ надання першої невідкладної допомоги для студентів Приватного вищого навчального закладу Університет Короля Данила.

Представники Товариства Червоного Хреста розповіли про історію створення Червоного Хреста та принципи роботи цієї організації, а саме гуманність, неупередженість, нейтральність, незалежність, добровільність, єдність , універсальність.

Відбулась міні-лекція на тему «Серцево-легенева реанімація (СЛР)», у якій розлого пояснено про етапи СЛР та дії людини, яка її виконує. Слухачам продемонстровали усі етапи маніпуляцій. Згодом усі бажаючі змогли самостійно спробувати провести СЛР на спеціальних манекенах. Представники СНТ та Червоного Хреста допомагали, пояснювали та вказували на помилки у виконанні, аби в майбутньому їх запобігти. Студенти, які спробували зробити СЛР, були здивовані важкості процесу.

«В аудиторії велася жвава дискусія про міфи та застарілі уявлення про СЛР, — розповідає голова СНТ ІФНМУ Тетяна Рангулова. — До прикладу, прозвучало питання про доцільність прекардіального удару, який ще донедавна був внесений у протоколи лікування першої невідкладної допомоги. Усі присутні залишились задоволенні проведенням такого майстер-класу та відзначили необхідність і користь таких знань. У перспективі такі заходи плануються і в інших навчальних закладах Івано-Франківська та області».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
6
7
8
9
11
12
15
16
17
Дата : 17.09.2019 р.
18
21
22
23
24
26
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma