«Ближче до тіла» - саме у цій радіопрограмі студенти Івано-Франківського національного медичного університету Юлія Мединська та Богдан Дівнич ділились своїми «секретами» здоров’я.

Юлія заперечує поширені твердження і має намір розробити ідеальний раціон для хворих на діабет 2-го типу, а Богдан прагне стати гінекологом і зміцнити репродуктивне здоров’я жінок. Здавалось би дві надзвичайно контрастні сфери наукової діяльності, але спільні погляди на світле медичне майбутнє дають можливість почути те, що є важливим як для пересічних, так і для тих, хто ще не наважився чи уже планує зайнятись наукою. Найцінніше – це поради та креативні ідеї!

«415 млн хворих на цукровий діабет у світі! Цифра, яка змушує задуматись і ставить його на одне із перших місць за актуальністю цієї проблеми. Швидкі вуглеводи – ось на чому акцентують увагу, як хворі, так і ті, що стежать за харчуванням, але ніхто не старається заглибитись у статистику негативного впливу продуктів тваринного походження…», - стверджує Юлія Мединська, розкриваючи цікаві аспекти питання здорового харчування.

Богдан Дівнич же прагне донести серйозність кардинально іншої проблеми, яка із роками може стати «епідемією» у сфері гінекології. «Кожна п’ята жінка віком від 35 років хворіє лейоміомою матки! Статистика вражає, адже дослідження доводить, що патологія «молодшає» із кожним роком та частіше трапляється у жінок 20-25 років. Швидка урбанізація, відсутність часу на профілактичні огляди, постійні стреси, нерегулярне та незахищене статеве життя, низький рівень показників про кількість вагітностей у жінок репродуктивного віку – усе це чинники, які залишають негативний відбиток на інтимному здоров’ї жінки», - запевняє молодий науковець.

Побажаємо цим молодим людям успіху, нових творчих ідей та їх успішної реалізації!

Повний запис ефіру програми «Ближче до тіла» на ТРК «Вежа» можна послухати за цим посиланням.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma