Нещодавно в польському місті Бєльсько-Бяла проводились ХІV щорічні зимові міжнародні змагання з надання екстреної медичної допомоги, участь у яких взяло 35 команд.

Участь у престижних змаганнях взяла команда Івано-Франківського центру медицини катастроф, у складі якої виступила асистент кафедри педіатрії ІФНМУ Христина Лазуркевич. Перед поїздкою до Польщі команда ретельно готувалась, тому гідно впоралась із завданнями та посіла друге призове місце серед закордонних команд.

Завдання складались із денних і нічних етапів та включали вміння правильно провести серцево-легеневу реанімацію, надати догоспітальну медичну допомогу в критичних станах (гострий інфаркт міокарда, спонтанний пневмоторакс, шлуночкова тахікардія), організувати надання допомоги в осередку з великою кількістю потерпілих, виконати тестові завдання, а також традиційний щорічний тест на фізичну витривалість (біг по сходах).

Боротьба у змаганнях була напруженою та високопрофесійною. Оцінювання виконаних завдань відбувалось за стандартами, прийнятими у країнах Європейської спільноти.

«Участь у таких заходах міжнародного формату є однозначно корисною для наших медиків, що працюють у системі екстреної медичної допомоги, — зазначає Христина Лазуркевич. — Це дає можливість глибше ознайомитися з європейськими стандартами надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі, провести обмін досвідом, підвищити свій професійний рівень».

Досвід, отриманий нашими медичними працівниками під час проведення цих змагань, в подальшому буде використовуватися у повсякденній роботі, що в свою чергу забезпечить покращення надання своєчасної, уніфікованої, якісної, кваліфікованої екстреної медичної допомоги.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma