У вівторок, 5 лютого, вшосте відбулися «Станіславські вечорниці» ― спільна забава студентів та викладачів Івано-Франківського національного медичного університету.

«Ой хмариться, туманиться», «Тече вода каламутна», «Червона рута», - ці та інші пісні співали всі присутні. Зауважимо, що для цього організатори заздалегідь подбали про пісенники для кожного гостя, які за традицією були створені спеціально до цього заходу. Ведучою у ролі ґаздині була акторка облмуздрамтеатру ім. І. Франка Галина Баранкевич, вона ж - цьогорічна випускниця фармацевтичного факультету ІФНМУ. У ролі ґазди вечорниць був актор драмтеатру Олексій Гнатковський.

Праворуч від сцени розташувалися майстри та майстрині зі своїми творчими доробками: керамікою, вишивкою, намистом з бісеру. Як зауважив на відкритті заходу ректор Микола Рожко, за давніми українськими традиціями на вечорницях обов’язково сиділа жінка, яка пряла і вчила молодь старого як світ ремесла... «Дуже важливо відроджувати наші українські традиції, - зазначив ректор у вітальному слові. – Більше того, у цей непростий час, коли бійці на Сході захищають незалежність країни, важливо поширювати і відтворювати все українське, щоби наступні покоління розуміли заради чого все це. Тому й організовуємо такі заходи, заохочуємо молодь. Тож нехай цей вечір для всіх нас буде особливим і святковим».

І справді для багатьох вечорниці стали особливими хоча б тому, що на цьому заході чимало з них побували вперше, як, наприклад, асистентка кафедри дитячої стоматології Маріанна Кушніренко, молоді викладачки Романа Соловій і Тетяна Рангулова. Дівчата кажуть, що їх зворушила родинна атмосфера заходу… А от для п’ятикурсника Володимира Жилюка цікавим виявився формат заходу. Хлопець каже, що у неформальній обстановці дещо по-іншому проявляються як студенти, так і викладачі. До речі, завжди активний у творчих справах вишу Володимир виступив на вечорницях у складі чоловічого тріо та з аматорським фольклорно-етнографічним колективом «Дністрові дзвони», який приїхав на вечорниці з Тлумацького району. Особливо присутніх розвеселили пісні «І хочеться і колеться», «Ти – капуста, я – розсада», «Кури ж мої, кури». До слова, студент-медик Жилюк є не лише учасником колективу, а і його засновником.

Не обійшлося без особливої родзинки у програмі новоспеченого гурту «Чорнобривці» у складі студентів-іноземців Бома Дасо та Срінівасана Сашанка, які з Айдан Мамедовою, чудово виконали жартівливу українську народну пісню «Ти до мене не ходи».

Ансамбль «Дружба» презентував «Гуцулку» і навчав присутніх танцювати «Коломийку». Вивчати народний танець охочих виявилося чимало. Завідувачка кафедри акушерства та гінекології Наталія Геник, доцент Тетяна Сніжко з колегами на заході теж були не вперше, ― настрій піднесений, танцювальний. До речі, працівники цієї кафедри були на святі чи не у повному складі.

Також протягом вечора прозвучало кілька пісенних прем'єр авторства музичного керівника відділу освітньо-виховної роботи ІФНМУ Іванни Мошури ( творчий псевдонім - Іванна Доля). Виконали їх Галина Баранкевич та солістка обласної філармонії Оксана Романюк.

«Я вкотре переконалася, що наш університет вміє добре і працювати, і бавитися. Ми сильні в науці, прогресивні в освіті, розбудовуємо університет, а також вміємо добре організовувати святкові заходи. Я тут вперше і дуже цим задоволена», - поділилася своїми враженнями декан фармацевтичного факультету доцент Ірина Федяк.

Зауважимо, що наприкінці вечора на танцполі відчутно забракло місця. А ще ― чоловіків, як зауважували охочі потанцювати в парі. Що ж, мабуть варто організаторам обдумати гендерний баланс при плануванні наступних вечорниць…

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
3
4
7
8
9
10
11
12
15
17
24
25
27
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma