Майбутні реабілітологи практикують на базі реабілітаційних відділень лікувальних закладів. Цьогорічні випускники проходять переддипломну практику, студенти молодших курсів – навчальну.

Днями завершилась остання практика для випускників освітньо-професійної програми  «Фізична терапія, ерготерапія» першого (бакалаврського) рівня.

Протягом трьох тижнів випускники відпрацьовували практичні навички у навчально-практичних центрах ІФНМУ, реабілітаційних відділеннях лікарень та приватних оздоровчо-реабілітаційних закладів міста.

Зауважимо, що, у зв’язку із воєнним станом, деякі студенти проходили практику в інших  областях України та за кордоном. Серед таких Яна Бокій, яка з перших днів війни працює у Рівному дитячим реабілітологом.

«Це приватна клініка з великим відділенням реабілітації, –  розповідає Яна. – Тут діти з вродженими порушеннями чи пологовими травмами, діти з ДЦП та іншими складними недугами. Крім того, тут багато дітей з Маріуполя та Ірпеня, які втекли сюди від війни. Дуже хочеться всім допомогти...».

Керівництво вишу дякує усім керівникам лікувальних закладів за можливість  стажування студентів. «На жаль, через карантинні обмеження наші бакалаври не мали змоги достатньо практикувати, тому ця переддипломна практика є для них не лише навчанням, але й спробою відчути себе фахівцем», – говорить декан медичного факультету Роман Яцишин.

Також з 14 червня до проходження клінічної практики приступили студенти другого та третього курсів. Для частини другокурсників гостинно відкрив двері навчально-реабілітаційний центр "Арніка" у м. Яремче, де викладачі кафедри загальної практики (сімейної медицини) навчають студентів особливостей майбутньої професіїі.

Другокурсник Савелій Греков проходить практику саме на базі університетської "Арніки". Хлопець каже, що там можна не лише повчитися, але й самому оздоровитися, адже навколо природа, ліси і навіть соляна кімната на території комплексу. 

"Ми вчилися транспортувати пацієнта з ліжка на візок і навпаки, відпрацьовували ці навики один на одному, підбирали милиці, –  розповідає Савелій. –  На жаль, у нас війна і серед наших бійців чимало тих, які повертатимуться з втраченими кінцівками, наприклад, а ще із постравматичним синдромом. Маємо багато знати, щоби зуміти допомогти пацієнтам і повернути їх до життя".

Вже сьогодні стартує підсумкова атестація у випускників, що впродовж чотирьох років здобували фах фізичних та ерготерапевтів. Бажаємо успіхів як випускникам, так і екзаменаторам.

Попереду в них праця за спеціальністю або магістратура.

 

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma