В час наближення Різдвяних свят Івано-Франківському національному медичному університеті продовжуються благодійні ініціативи. Напередодні Дня святого Миколая, 18 грудня, куратори разом зі студентами побували в навчально-реабілітаційному центрі по вулиці Хоткевича в Івано-Франківську, де перебувають дітки з порушенням фізичного та інтелектуального розвитку.

Звісно, прийшли до діток не з порожніми руками. Нині закладу дуже не вистачає речей, які впливають на якість реабілітації та комфортного перебування діток тут, тож спільними зусиллями кураторів та їх студентів для центру придбали холодильник, телевізор, пилосос, килим, чотири крісла-пуфи, каремати, тренажери (степпери), канцтовари, іграшки, солодощі, фрукти тощо.

«Під час відвідин центру наші студенти приділили увагу діткам, поспілкувалися, погралися з ними, — розповідає голова ради кураторів ІФНМУ доцент Тетяна Князевич-Чорна. — А крім того, вони отримали користь з цих відвідин і як майбутні фахівці-медики. Більшість діток, які перебувають тут, мають дитячий церебральний параліч, і студенти побачили, що це за проблема, а ще ознайомилися зі структурою цього закладу, побачили, що таке лікувальна фізкультура. Хтось із нинішніх студентів колись теж буде працювати у подібному закладі. Тому важливо, щоб майбутні медики вже зараз бачили, що є такі центрі, розуміли їхні проблеми та специфіку пацієнтів, які тут перебувають».

До цих відвідин в ІФНМУ готувалися кілька тижнів. Куратори робили оголошення в групах про збір коштів, розповідали про цей центр, і студенти дуже активно відгукнулися. Саме завдяки такій спільній роботі вдалося придбати так багато подарунків.

«Хочемо донести студентам, що святковий зимовий час — це не лише канікули і відпочинок, а в першу чергу — це час добрих справ. Ми дуже дякуємо всім за активну участь у цій благодійності, — говорить Тетяна Князевич-Чорна. — Особлива подяка кураторам Оксані Струтинській, Уляні Писклинець і всім кураторам кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики, Марії Гуцол і всім кураторам кафедри мовознавства, Уляні Дутчак, Тетяні Власюк, Надії Хопті, Ірині Сиротинській,Олені Янків та студентам 5 і 6 груп (третій курс) та студентам факультету підготовки іноземних громадян Дівяншу Гахлот, Яшвант, Аюш Шарма, які теж долучилися і разом з нами відвідали діток».

Також цими днями куратор 2 групи третього курсу Ірина Кліщ зі своїми студентами відвідали дім сиріт в селі Горохолино Богородчанського району. Вони привезли різні подарунки та провели час у спілкуванні та іграх з дітками.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma