У вівторок, 11 грудня, в Івано-Франківському національному медичному університеті після року повної реконструкції на кафедрі фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання урочисто відкрили оновлений плавальний басейн.

«В листопаді минулого року ми дізналися жахливу новину — почало протікати дно нашого басейну, — розповідає доцент Володимир Левко. — Ми ним дуже пишаємося, адже тільки два медичних вищих навчальних заклади в Україні мають басейни — це наш університет і Дніпропетровська медична академія. До нас приходили представники різних фірм і казали, що все треба валити і будувати наново, і лише одна взялася за ремонт. Ми їм дуже вдячні».

Роботи починалися з демонтажу покриття басейну. Потім було підсилення дна, нарощення бортів, прокладання сантехніки і формування нижніх бортів, армування і заливка дна, вирівнювання стін і дна, побудова стартових тумбочок, проведення гідроізоляції, облицювання басейну. Крім цього відбулась заміна системи вентиляції, баку для води, ремонт хлораторної, бойлерної, роздягалень та багато дрібніших робіт.

«За вісім років, який я разом із нашою командою перебуваю на посаді ректора, те, що в нас протікає басейн, — це була мабуть одна з найтрагічніших новин, — каже ректор університету професор Микола Рожко. — Ми тоді навіть не знали, що робити, але почали думати, аналізувати, радитися з фахівцями. Це був найскладніший об’єкт, який ми робили за ці вісім років. Наші студенти, інтерни, викладачі знову матимуть можливість тут покращувати своє здоров’я. Щиро дякую всім, хто приклався до цього проекту!»

Під час церемонії відкриття перед гостями виступив студентський танцювальний ансамбль «Арт», піснями порадували учасники університетської творчої самодіяльності. Студенти університету зробили показовий заплив. А наприкінці стався сюрприз — ректор Микола Рожко разом із доцентом Володимиром Левком теж пірнули у теплу воду оновленого басейну.

Зазначимо, що басейн — це складова частина кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання та має важливе значення в підготовці фахівців за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія», яку відкрили в університеті два роки тому. До слова, вже незабаром на кафедрі запрацює новий навчально-практичного центру для майбутніх ерготерапевтів.

Наостанок нагадаємо, що для заняття плаванням у басейні необхідний спеціальний абонемент. Для того, щоб його отримати, необхідно принести з собою фотографію (3х4) і медичну довідку від дерматолога. За деталями звертайтеся за адресою: вулиця Целевича, 34, телефон: 58-40-20.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma