У четвер, 22 листопада, в читальному залі наукової бібліотеки ІФНМУ відбулась зустріч з відомим істориком і етнографом, Заслуженим працівником культури України, лауреатом Всеукраїнської премії ім. П. Чубинського, обласних премій ім. І. Вагилевича та І. Крип’якевича, Михайлом Паньківим.

Михайло Паньків упродовж багатьох років був директором Івано-Франківського обласного краєзнавчого музею, нині викладає етнологію в Прикарпатському національному університеті імені В.Стефаника. Участь у спілкуванні з істориком взяли студенти другого курсу ІФНМУ, а також медичного коледжу.

«Я досліджую життя Прикарпаття в трагічні роки нашої історії, — говорить Михайло Паньків. — Тому сьогодні хочу розповісти про свої книги, присвячені боротьбі українців за свою свободу і незалежність. Ця боротьба тривала століттями, і ми маємо її пам’ятати, адже вона продовжується й нині».

Краєзнавець розповів студентам про книгу «Схрони, криївки і бункери ОУН-УПА», яка розповідає про безпрецедентні приклади героїзму та самопожертви українських повстанців. Книга «Текла кровця по Вкраїні» — це збірка топонімів, легенд, переказів та пісень про татарські напади на Прикарпаття. Зовсім недавня праця — «Ой війна, війна, світова війна…», яка присвячена перебігу Першої світової війни на Прикарпатті, сторіччя завершення якої зовсім недавно відзначали у всьому світі.

Університет приготував несподіванку для поважного гостя. Кілька повстанських і народних пісень виконав студентський дует «Дністрові дзвони».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma