Нещодавно на базі Івано-Франківського національного медичного університету відбувся ювілейний Х Всеукраїнський з’їзд голів Студентських наукових товариств та Товариств молодих вчених медичних і фармацевтичних ВНЗ України. Цього року в роботі з’їзду взяли участь студенти та молоді вчені з 12 медичних закладів України.

Зокрема, на з’їзді були представники зі Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, Вінницького національного медичного університету імені М. Пирогова, Буковинського державного медичного університету, Ужгородського національного університету (медичного та стоматологічного факультету), Української медичної стоматологічної академії, Одеського національного медичного університету, Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського, Національного фармацевтичного університету та Донецького національного медичного університету. Представники Національного медичного університету О.О. Богомольця взяли участь у роботі з’їзду у форматі онлайн Skype-трансляції.

Гості побачили оновлений анатомічний музей ІФНМУ, навчально-практичний центр «Віварій», а також побували на кафедрах стоматологічного факультету. Екскурсію в анатомічному музеї проводила асистент кафедри Лілія Соболь. Студенти та молоді вчені мали змогу поринути в історію розвитку анатомії, ознайомитись з експонатами та побачити електронну версію музею, у якій є зображення всіх препаратів в 3D форматі. Директор навчально-практичної бази «Віварій» Віктор Деркач ознайомив гостей університету з особливостями роботи експериментальної бази, показав НПЦ «Хірургія» та «Травматологія».

Пленарні засідання з’їзду проходили на навчально-виробничо-рекреаційній базі «Арніка» в Яремче. На відкритті роботи форуму з вітальним словом виступили проректор з наукової роботи професор Ігор Вакалюк та науковий керівник СНТ та ТМВ професор Наталія Воронич-Семченко.

Під час з’їзду було представлено структуру, проведені та заплановані проекти СНТ та ТМВ різних регіонів України, узгоджено дати конференцій студентів та молодих вчених. «Гості мали чудову нагоду обмінятися досвідом роботи наукових товариств», — говорить голова СНТ університету Роман Бігун.

Під час підведення підсумків було оприлюднено та узгоджено статут «Асоціації молодих науковців України», що дозволяє правомірно узгодити роботу та налагодити співпрацю між всіма Студентськими науковими товариствами та Товариствами молодих вчених України.

В останній день роботи З’їзду для на гостей проведена екскурсія мальовничим Яремче.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma