У неділю, 30 вересня, відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це особливий день у житті кожного, хто пов’язав своє життя з бібліотекою, хто приходить до сюди працювати, вчитися, відпочивати, спілкуватися. Сьогодні до наукової бібліотеки Івано-Франківського національного медичного університету завітали представники ректорату, щоб привітати працівників з професійним святом.

Цьогоріч це свято в Україні відзначається вже вдвадцяте. Перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк та голова профкому співробітників університету професор Любомир Заяць зустрілися з колективом бібліотеки, подякували всім працівникам за щоденну невтомну роботу та засвідчили її велике значення і важливість.

Бібліотека Івано-Франківського національного медичного університету має понад піввікову історію. У середині 1940-х років у штаті бібліотеки було всього три працівники, які обслуговували 444 читачі, а книжковий фонд становив 5015 примірників. Сьогодні ж колектив налічує понад 30 працівників, які обслуговують понад 17 тисяч читачів. Статистично це понад 160 тисяч відвідин щороку та понад 400 тисяч книговидач. Електронний каталог налічує близько 250 тисяч примірників видань.

«Сучасний заклад вищої освіти не може динамічно розвиватись без бібліотеки, яка працює на основі новітніх технологій, — розповідає директор бібліотеки ІФНМУ Мирослава Татарин. — Бібліотека вузу – це фундамент освіти і самоосвіти, скарбниця людського знання. Вона забезпечує потреби навчально-виховного процесу в усіх його ланках, надає систематичну, цілеспрямовану допомогу студентам в опануванні знаннями, виховує бажання розширювати обсяг знань, знайомить із різноманітними джерелами інформації, навчає розуміти їх, користуватися ними, виховує творчого читача».

Наукова бібліотека ІФНМУ вітає всіх колег з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.

Бажаємо вам, шановні бібліотекарі, творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів у вашій благородній просвітницькій справі!

Премудросте земна, бібліотеко!
Віват тобі, хранителько свята!
До тебе йдуть і зблизька, і здалека,
Щоб почерпнуть від тебе лиш добра.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma