У четвер, 20 вересня, на кафедрі дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії Івано-Франківського національного медичного університету відбулося справжнє свято. Тут відкрили нові кабінети для студентів та викладачів.

Нові приміщення знаходяться на базі Івано-Франківської міської дитячої клінічної лікарні. Раніше на цьому місці була водолікарня, яка вже багато років не використовувалась, і це крило лікарні поступово занепало. Капітальний ремонт тривав з квітня, і тепер тут дев’ять новеньких і комфортних навчальних кімнат для студентів, навчально-практичний центр, приміщення для викладачів.

«Кафедра дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії є частиною цього лікувального комплексу, і кожен день студенти беруть участь у лікуванні дітей, – говорить ректор університету професор Микола Рожко. — На педіатрів не дуже звертають увагу, а ми звернули, і хочемо, щоб наші діти вчилися в сучасних умовах. Тут проведена колосальна робота, ми працювали з весни і все літо, і ось нарешті студенти можуть тут вчитися. Скоро ми проведемо сюди Інтернет і Wi-Fi, і забезпечимо повний комфорт».

Завідувач кафедри професор Олександр Фофанов зазначає, що відкриття нових приміщень значно полегшить навчальний процес. «До цього часу наші приміщення були розкидані по різних відділах і поверхах лікарні, і це дуже ускладнювало роботу, — розповідає професор. — На цій новій базі ми створили навчально-практичний центр, де студенти опановують і вдосконалюють практичні навички і маніпуляції не на дітях, а на муляжах та манекенах. Студенти навчатимуться всі в одному місці, а ходитимуть у відділи лікарні лише безпосередньо для огляду пацієнтів. Після опанування навичок на симуляторах вони оглядатимуть дітей і матимуть можливість вдосконалити свої знання».

На відкритті нових приміщень кафедри побував міський голова Руслан Марцінків. Разом з ректором мер перерізав стрічку та подарував керівництву кафедри ікону.

«Дуже приємно, що дитяча лікарня потихеньку змінюється, стає кращою. Це дуже важливо, — каже мер міста. — Хто би не був міським головою чи ректором, це все залишиться і буде служити людям».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma