15-19 вересня в столиці Франції Парижі відбувався очікуваний багатьма профільними фахівцями 28-й Міжнародний конгрес Європейського респіраторного товариства (ERS). Цьогоріч в роботі одного з найбільших медичних конгресів світу взяли участь понад 25 тисяч учасників.

Вже традиційно свої здобутки в галузі пульмонології представляють і науковці кафедри фтизіатрії і пульмонології з курсом професійних хвороб Івано-Франківського національного медичного університету. Так, завідувач кафедри доктор медичних наук, професор Микола Островський у складі національної делегації від України, яку очолював академік НАМН України, доктор медичних наук, професор Юрій Фещенко, брав участь у наукових дискусіях і обговореннях з колегами та представниками світової медичної еліти, формуючи підґрунтя для розвитку нових транс’європейської співпраці.

Крім того, гуртківець кафедри, студентка третього курсу медичного факультету Ксенія Островська разом з доцентом кафедри Іриною Савеліхіною, отримавши Срібний грант для участі в роботі конгресу та представлення наукових здобутків кафедри, успішно доповіли про результати наукової роботи як кафедри, так і рідного вишу загалом.

Вперше така наукова розробка пульмонологів Прикарпаття була удостоєна честі представлятись у форматі усної доповіді, викликавши жваву дискусію та велику цікавість до набутого досвіду. Участь у таких конгресах, відчуваючи себе частиною продуктивної та енергійної світової пульмонологічної спільноти, безумовно надає належного простору для обміну ідеями та знаннями для досягнення головної мети – покращення здоров'я дихальної системи людей не лише в Україні але й в усьому світі.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma