Інформаційний освітній ресурс Освіта.ua оприлюднив оновлені рейтинги вищих навчальних закладів України 2018 року. Івано-Франківський національний медичний університет впевнено лідирує в області та покращує свої позиції в Україні.

ІФНМУ піднявся одразу на 12 позицій у рейтингу українських вишів за даними наукометричної бази даних SciVerse Scopus. Університет наразі посідає 43 місце серед 162 українських закладів вищої освіти, які присутні в престижній базі даних. Цей рейтинг базується на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. Виші ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що ґрунтується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

«Минулого року ми активно попрацювали. Наші науковці активно публікували результати наукових досліджень у міжнародних виданнях, — коментує проректор з наукової роботи ІФНМУ Ігор Вакалюк. — Безумовно, йдеться про визнання наших наукових методик, результатів. Це посприяло тому, що ми суттєво піднялися у рейтингу, зокрема, й у тих виданнях, що входять у престижну базу науково-метричні даних, зокрема, індексу Гірша як одного показників, що засвідчує відповідний рівень наукової продукції нашого університету. Надалі треба розвивати ті наукові проекти, які втілюються у співпраці з науковцями з-за кордону. Важливе завдання для наших науковців — брати участь у грантових програмах і публікувати в престижних наукових виданнях результати своїх досліджень. Таким чином ми будемо підвищувати рівень наукових досліджень у лабораторіях нашого університету».

Зазначимо також, що в консолідованому рейтингу вишів України ІФНМУ посідає високе 26 місце серед 237 закладів вищої освіти. Згідно з цим же рейтингом, університет входить у топ-10 кращих медичних вишів України.

ІФНМУ займає провідні позиції в регіональних рейтингах. Так, у топ-10 вишів західного регіону наш університет посідає сьоме місце, а також є одноосібним лідером серед чотирьох університетів Івано-Франківська.

Детальніше ознайомитися з рейтингами українських вишів можна на порталі Освіта.ua за цим посиланням.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma