Днями, 5-7 липня, в Яремче відбулась III науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання флебології: Абляційні методики в лікуванні хворих із хронічними захворюваннями вен».

Співорганізаторами події виступили Івано-Франківський національний медичний університет та Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА. Участь у форумі взяли провідні українські фахівці, а також гості з Німеччини, Данії, Польщі, Грузії, Румунії тощо.

Як розповідає завідувач кафедри загальної хірургії ІФНМУ професор Іван Гудз, протягом останніх 10 років підходи до лікування хворих із хронічними захворюваннями вен (ХЗВ) зазнали суттєвих змін. Малоінвазивні процедури довели свою ефективність, безпечність та вдосконалюються з кожним роком. Сьогодні в Україні, як і у всьому світі, накопичено значний досвід щодо використання при ХЗВ методів термічної та хімічної абляції, які поступово витісняють традиційний оперативний метод лікування.

«Провідні у галузі флебології українські та європейські спеціалісти виступили із позицій доказової медицини щодо сучасного стану ефективності різноманітних ендовазальних методів при лікуванні хворих із ХЗВ, — каже Іван Гудз. — Кожному із учасників було цікаво почути власний досвід колег, обговорити цікаві клінічні випадки, взяти участь у дискусіях».

За словами професора, конференція викликала значний зворотній зв’язок від зарубіжних колег — провідні європейці відкрили для себе Україну і пообіцяли сприянню розвитку нашої судинної хірургії. Зокрема, генеральний секретар європейських судинних хірургів вже надіслав згоду від видавництва «Elsiever», про можливість офіційно та безкоштовно зробити репринт українською мовою європейських рекомендацій.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma