Нещодавно у приміщенні центрального корпусу університету відбулася зустріч випускників, які завершили навчання десять років тому. На захід колишні студенти приїхали з різних куточків України, а також з Німеччини та Чехії. Ділилися здобутим досвідом і були вражені змінами в університеті.

Усього у 2008 році спеціальність «Лікувальна справа» і «Педіатрія» завершили понад 300 студентів. На зустріч прибули близько двохсот. Серед них – практичні лікарі, медичні представники, бізнесмени.

«У такому складі ми зустрілися чи не вперше за десять років, - говорить випускниця курсу, нині – асистент кафедри внутрішньої медицини №1 Ірена Попадинець. - Ми вчилися разом, подорожували, святкували. Це дуже приємна зустріч, адже повертає нас у студентський час».

Тарас Бережанський приїхав з Німеччини. Каже, приємно побачитися з однокурсниками, обмінятися здобутим досвідом, порівняти нюанси організації системи охорони здоров’я в різних країнах. Сам Тарас з 2011 року працює науковим співробітником в Інституті експериментальної онкології медичного факультету Технічного університету м. Мюнхен (Німеччина), а також хірургом в інститутській клініці.

Крім того, кілька років поспіль Тарас активно займається волонтерською діяльністю, разом з однодумцями організовує в Мюнхені різноманітні акції на підтримку українських військових, передає в Україну медикаменти, обладнання і транспорті засоби. Щоби долучити якомога більше благодійників, створили навіть пісенний гурт, концертують і популяризують українську пісню.

«Українсько-німецька співпраця триває і це тримає, - каже Тарас. - Проте часто ностальгую за всім рідним, а у найближчому майбутньому хотілось би лікувати українських людей…».

На зустріч до випускників прийшов заступник декана медичного факультету Тарас Кобрин, який розповів присутнім про сьогодення вишу.

Як відзначили колишні випускник, зміни, що відбулися в університеті за останні кілька років їх приємно вразили. «Ми дійсно вражені тим, наскільки стрімко виріс університет. Якщо нам доводилося здобувати практичний досвід вже у процесі роботи, то сьогодні студенти мають змогу проходити все це у навчально-практичних центрах університету, – і це дуже важливо», - зазначив Тарас Бережанський.

Насамкінець випускники зробили дарунок для університету - манекен для відпрацювання навиків з надання невідкладної медичної допомоги. Зазначили, що з думкою про «майбутнє покоління лікарів».

«Надання невідкладної допомоги - це одна з навичок, яку повинен вміти кожен випускник, - говорить Тарас Кобрин. -Тому однозначно цей манекен стане нам у нагоді. До того ж манекен багатофункціональний і укомплектований розхідними матеріалами Приємно, що випускники пам’ятають про свій виш і допомагають чим можуть».

 

 

 

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
3
4
5
12
13
18
19
20
25
26
27
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma