Днями кафедра медицини катастроф та військової медицини Івано-Франківського національного медичного університету провела для студентів традиційний одноденний військово-польовий збір на навчальному центрі Національної гвардії України «Лисець».

До зборів залучили студентів четвертого і п’ятого курсів, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу на першому курсі навчання. Згідно звернення керівництва ІФНМУ, до проведення практичних занять долучилися співробітники піротехнічного відділення та групи радіаційного, хімічного і біологічного захисту управління ДСНС в Івано-Франківській області.

«Були обладнанні навчальні місця з вивчення матеріальної частини стрілецької зброї, ручних гранатометів, ручних гранат, мін та боєприпасів і відпрацювання з ними практичних навичок, місце з тактичної медицини по надання невідкладної домедичної допомоги пораненим на полі бою та місце з відпрацювання нормативів з цивільного захисту з одягання фільтруючих протигазів і загальновійськових комкоплектів (ЗЗК), — розповідає старший викладач кафедри, полковник у відставці Микола Нерода. — Навчальна мета військово-польового збору була досягнута. Студенти отримали додаткові знання та відпрацювали практичні навички з навчальних питань. Не зважаючи на те, що під час занять пройшов невеличкий дощ, студенти залишились задоволеними і отримали додаткове натхнення до навчання».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma