Чудові новини надійшли зі столиці України. Другокурсниця медичного коледжу Івано-Франківського національного медичного університету Тетяна Лукаш здобула перемогу на XVIII Міжнародному конкурсі з української мови ім. Петра Яцика!

Нагадаємо, перший етап конкурсу відбувся в листопаді минулого року. Завдяки перемозі на ньому Тетяна Лукаш здобула право представляти медичний коледж на обласному етапі. Він у свою чергу відбувся 7 грудня. Тетяна перемогла і там. У лютому відбувся фінальний, третій, етап. Далі були два місяці очікування, і ось днями оргкомітет конкурсу оприлюднив його результати — Тетяна Лукаш стала переможцем.

Як каже Тетяна Лукаш, третій етап конкурсу виявився найважчим. «Були різні завдання, і визначення наголосів, і правильне написання слів, і розбір речення, а ще творче завдання, — розповідає студентка. — Темою твору були звичаї і традиції, чи це наш скарб, а чи навпаки пережиток минулого. Я висловилась, що наші традиції однозначно не є пережитком минулого, їх не потрібно соромитися, а навпаки потрібно вивчати і берегти».

20180423lukash

Переможець XVIII Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика студентка медичного коледжу ІФНМУ Тетяна Лукаш (справа) разом зі своєю наставницею, викладачем кафедри мовознавства ІФНМУ Роксоланою Сеньків.

Студентку до важливих випробувань готувала викладач кафедри мовознавства Роксолана Сеньків. Вона розповідає, що підготовка до третього етапу була особливо ретельною. «Скільки мали часу до фінального етапу, стільки й готувалися, — говорить викладач. — Опрацьовували дуже багато літератури, вивчали фразеологізми, пароніми, труднощі української мови, працювали після занять, дуже багато Тетяна працювала самостійно, часом і по телефону спілкувалися. Завдяки бажанню і важкій роботі Тетяни маємо такий результат».

Нагадаємо, у травні минулого року Тетяна Лукаш здобула третє місце на обласному етапі всеукраїнської олімпіади з хімії. Дівчина розповідає, що ще під час навчання у школі рідного села Середній Майдан Надвірнянського району вона їздила на олімпіади і конкурси, де займала призові місця. «У дев’ятому класі я вирішила, що поступатиму до медичного коледжу і зараз не шкодую про це, — каже студентка. — Мені дуже подобається медицина, я усвідомила, що зробила правильний вибір». Тетяна навчається на спеціальності «Лікувальна справа», тобто опановує фах фельдшера. Після здачі ЗНО цього року вона планує поступати на перший курс до рідного медичного університету.

Адміністрація медичного коледжу та ректорат університету вітають Тетяну Лукаш і її наставника Роксолану Сеньків із перемогою та бажають подальших успіхів у навчанні та науковій діяльності!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma