У вівторок, 20 березня, глядацька зала Івано-Франківської обласної філармонії стала свідком унікальної події. Вперше на Прикарпатті студенти-іноземці Івано-Франківського національного медичного університету дали спільний концерт разом зі струнним ансамблем Quattro Corde — «Навколо світу за 80 хвилин».

Своєю творчістю на сцені ділилися студенти з Азербайджану, Сирії, Індії, Іраку, Польщі, США, Йорданії та Нігерії. Звучали традиційні народні пісні, естрадна музика цих країн. А студенти з Йорданії навіть виконали свій традиційний народний танець. Кілька танців різних країн представили франківські дитячі хореографічні студії. Ансамбль Quattro Corde зачаровував глядачів легендарними мелодіями з усього світу, а кількох номерах митці виступили як акомпанемент студентам-іноземцям і юним франківським танцюристам.

«Музичний проект «Навколо світу за 80 хвилин» наш колектив вперше представив ще минулого року, — розповідає художній керівник і солістка Quattro Corde Анжела Приходько. — Тоді ми грали музику композиторів різних країн світу. На тому концерті були присутні студенти з медичного університету, яким він дуже сподобався, і вони запропонували повторити цей концерт, але зробити його спільним. І так зародилася ідея сьогоднішнього концерту. Всі вони дуже переживали, але кожен старався, працював на наших спільних репетиціях. У нас дуже хороші враження».

Запальну ковбойську пісню спільно зі струнним ансамблем виконав студент зі США Джуда Окейчук. «Я не хвилювався, адже музика — це моє життя, займаюся цим вже 10 років, — розповідає студент. — У нас були три спільні репетиції разом з ансамблем Quattro Corde, тож ми добре підготувалися».

Глядачів вразило проникливе виконання української народної пісні «Ой чий то кінь стоїть» студентом п’ятого курсу з Індії Сашанком Срінівасаном. «Це чудова пісня про любов, і я просто закохався у неї, коли вперше почув її, — зізнається Сашанк. — Хочу особливо подякувати учасникам ансамблю Quattro Corde, які дуже нас підтримували і допомагали на репетиціях. Я трохи хвилювався, адже це був мій перший виступ на такій великій сцені, але коли вже вийшов на сцену хвилювання одразу зникло, і я просто віддався музиці і пісні. Враження просто неймовірні!»

«Сьогодні був дійсно унікальний вечір, — ділиться своїми враженнями ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко. — Ми продемонстрували, що мистецтво може об’єднувати людей, з якої б країни чи континенту вони не були. Наші чудові студенти показали свою культуру, пісні і танці своїх народів, а дехто співав і українською, адже вони вчаться в Україні і залюбки знайомляться з нашою культурою. Цей вечір — чудова пам’ятка студентам про час навчання в нашому університеті, кожен з них у своїй душі повезе частинку України до себе додому, і це прекрасно».

Концерт мав шалений успіх. Раз-по-раз зал вибухав оваціями. Тож сподіваємося, цей спільний концерт стане початком чудової та унікальної традиції в музичному просторі Івано-Франківська.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma