Автомобільні шини, дерев'яні палети, плакати з гаслами Майдану та українські стяги — у вівторок, 20 лютого, в читальному залі бібліотеки Івано-Франківського національного медичного університету на годину відтворили атмосферу трагічних подій чотирирічної давнини.

Театралізоване дійство "Квиток у майбутнє" організували студенти, учасники Європейської медичної студентської асоціації (EMSA). Участь взяв також молодіжний склад хору "Осанна".

Прощання з матір'ю перед поїздкою до буремної столиці, зустріч з друзями-однодумцями, щастя кохання, волонтерський рух Майдану, інтерв'ю з активістами, серед яких був показаний Герой Небесної Сотні Сергій Нігоян, трагічна загибель активістів — усе це показала студентська молодь у своїй постановці. Юні актори по-справжньому вжилися у своїх сценічних героїв, і дійство не залишило байдужим нікого з присутніх.

"Квиток у майбутнє" — це історія про юнака, який поїхав на Майдан, який виявився його останньою станцією, — розповідає автор ідеї, студентка четвертого курсу ІФНМУ Ірина Попович. — Після подвигу Небесної Сотні ми маємо продовжити їхній шлях, рушати до наступної станції, піднімати та розбудовувати Україну. Для кожного останньою станцією має бути небо, і для цього маємо творити не заздрість чи образи, а радість, обійми, добро, теплоту, щирість. Маємо пам'ятати, що ми є велика-велика родина. Зміни будуть, просто їх треба починати з себе".

"Те, що ми побачили сьогодні, перевершило будь-які сподівання, — ділиться враженнями перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк. — Наші студенти зробили це дійство правдиво, щиро, від душі, і організували це самостійно, без будь-якого стороннього втручання. Ми бачили, як вони переживали, їхні емоції, і не менш емоційною була глядацька зала. Усі учасники цього дійства є великі молодці. Ми бачимо, що вони є щирими патріотами, і будуть ними й надалі, х ними можна йти вперед. Молодці!"

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma