Сьогодні, 9 лютого, у світі відзначають Міжнародний День Стоматолога. У день професійного свята говоримо з головою Асоціації студентів-стоматологів Івано-Франківського національного медичного університету Іваном Шелефонтюком та активісткою організації Олександрою Прищепою. Асоціація заснована в 2012 році і наразі налічує 80 активістів.

У першу чергу асоціація студентів стоматологів – це та організація, яка об`єднує найактивніших студентів-стоматологів, які прагнуть більшого – розповідає Іван. Хлопець каже, що активісти організації – це люди які приймають як формальну так і неформальну освіту і не обмежуються лише університетською програмою. Тут часто організовують зустрічі, де майбутні дантисти можуть отримувати знання від практикуючих лікарів світового рівня.

Однією з традиційних подій є акція «Посміхнись». «Виходячи на вулиці чи в торгові центри, ми показуємо людям абсолютно безкоштовно, як правильно доглядати за гігієною рота, чистити зубки» — розповідає Іван.

Також активісти часто їздять в дитячі будинки, привозять дітям зубні пасти, зубні щітки, фрукти. За словами Івана Шелефонтюка, вони мають мрію об'їхати всі дитячі будинки в області, проте на це потрібна значна сума коштів і поки в організації шукають партнерів.

Хлопець також відзначає, що така активність потрібна студентам, адже медицина рухається вперед, і все змінюється, зокрема стоматологія. «Якщо стояти пів року на місці, то вся інформація, яку ти вивчив, буде застарілою. Тому ми завжди стараємося постійно оновлювати цю інформацію. Університет у цьому всяко підтримує», — каже Іван.

Активістка асоціації Олександра Прищепа розповідає, що про АСС вперше почула від свого знайомого, він розказав про Всеукраїнській з'їзд стоматологів, і дівчину це дуже зацікавило. «Через тиждень я потрапила на збори АСС і вже на другий день стала однією з студентів асоціації» — ділиться дівчина. Для Олександри така діяльність дуже важлива. Усі учасники — це уже маленька родина, яка разом професійно зростає і робить це максимально активно.

Найцікавішим, що роблять зараз, дівчина відзначає багато різних консультацій у сфері гігієни ротової порожнини, лекцій, запрошення безлічі відомих стоматологів України та організацію фантомних курсів для студентів. Олександра запевняє, що асоціація дала їй неабиякий поштовх у сфері стоматології. «Я навчилась працювати з інструментами, оглядати пацієнтів та надавати консультації людям з приводу гігієни ротової порожнини. Загалом ми всі одна команда, одна велика сім'я!» — каже Олександра.

У День Стоматолога активісти бажають як практикуючим стоматологам, так і студентам бути професіоналами своєї справи та крокувати в ногу з процесами, які відбуваються. «Пам`ятайте про людяність, допомогу людям і фахово, і добрим словом, і безкоштовними акціями», — закликають студенти.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
6
7
8
9
14
15
16
20
21
22
23
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma