У міському навчально-реабілітаційному центрі №2 відбулося веселе свято для дітей. Організували його студенти медичного коледжу Івано-Франківського національного медичного університету.

Для діток підготували майстер-клас із виготовлення новорічних прикрас у вигляді снігурів та синичок, а також цікаву та веселу виставу. Це вже не вперше майбутні лікарі створюють свято для дітей. Минулого року у філармонії вони спільно з дітьми робили сніжинки та ялиночки.

Такі заходи, переконана асистент кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства Оксана Готюр, позитивно впливають на цих діток. Адже це дозволяє їм брати безпосередню участь у процесі виготовлення прикрас. А це, в свою чергу, стимулює їхню моторику, концентрує увагу та дарує масу позитивних емоцій.

Наступним номером програми стала казкова вистава «Різдвяна ніч», яку підготували студенти. Вони самі написали сценарій та придумали дизайн костюмів.

«Для цих діток такі заходи важливі, щоб вони бачили, щоб відчули себе потрібними, а не залишеними напризволяще», - каже виконавиця ролі ангела Тетяна Веклюк.

Крім того, для діток заспівали вихованці музичної школи №3, які виступили в ролі колядників та створили атмосферу різдвяних свят.

Це не єдиний захід на волонтерській основі, організований студентами медичного коледжу. Кількома тижнями раніше вони провели благодійний ярмарок, де продавали новорічні прикраси, виготовлені власними руками.

«За продаж на ярмарку власноруч зроблених новорічних прикрас, студентам вдалось виручити більше 17 тисяч гривень, — розповідає Оксана Готюр. — Ці гроші потратили на привітання з Миколаєм дітей-сиріт. Також передали 4 тисячі гривень на гематологічне відділення. На решту коштів організували свято для вихованців реабілітаційного центру».

Не забудуть юні волонтери про дітей і після свят. Вони вже готують для них нові та цікаві майстер-класи.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma